31 Temmuz 2013 Çarşamba

Fornasetti

Bugün 1913-1988 yılları arasında Milano'da yaşamış olan ünlü İtalyan tasarımcı Piero Fornasetti ve tabaklarından bahsedeceğim.Hani;bir kadının yüzünün farklı ifadelerini defalarca tabakların üstünde motif olarak kullanan tasarımcı.Olayın kahramanı olan Fornasetti 19.yy'da bir Fransız dergisinde 'binbir surat' Soprano Lina Cavalier'i görüyor ve birden tutuluyooree :)


İlk görüşte hayran olduğu bu kadının portresini değişik ifadelerle objelerin özellikle de porselen tabaklarının üzerinde kullanmaya başlıyor.Ölümünün ardından,oğlu Barnaba Fornasetti  tasarımlarına devam ediyor.





Tabakları resimdeki gibi duvarda kullanmak en beğendiğim fikirlerden biri.

Dekorasyon mağazalarında Fornasetti tasarımlarını bulmak mümkün.Peki bu mağazalardakilerin hepsi lisanslı tasarımlar mı ? 

Bakalım Bay Barnaba hangi tasarımcılarla iş birliği yapmış ve kendi çizimlerini kullanma yetkisini vermiş? 


Betony Vernon

Fornasetti takı koleksiyonu, Amerikalı bir takı tasarımcısı olan Betony Vernon tarafından tasarlanıp satışa sunuluyor.Tasarladığı takıların hepsi gümüşten yapılmaktadır.





Bitossi

İtalyan seramik sanatçıları Bitossi Ailesi hepsi el yapımı olan 'Tema e Variazioni' motifleriyle süslü vazo koleksiyonunu Fornasetti ile birlikte tasarlıyor.





Bir çok vazo çeşidi var ama bu elmalı olan benim en beğendiklerimden ;)


Türkiye'de nerede bulabiliriz?

İstanbul Teşvikiye'de bulunan HAAZ firmasında Bitossi'nin bu harika tasarımlarına ulaşmak mümkün.


Bardelli

Yüksek kaliteli İtalyan seramiklerini satan Bardelli seramik 1962 yılında kurulmuş.Şuan Altaeco gruba ait.Duvar ve yer için seramikler üreten firma Fornasetti'yi de tasarımcıları arasına katmış.

Balonların olduğu banyo seramiğini çok beğendim.Aynı şeyi yüz portresinin olduğu seramikler için söyleyemeyeceğim,banyoda kullanma fikrini çok sevmedim.Sabah kalktığımda yüzümü yıkarken bana bakan gözlerle karşılaşmak ürkütücü :))) Kitap motifli seramik olduğu yeri iç karartıcı hale getirebilir bu yüzden resimdeki gibi tek bir duvarda kullanmanızda fayda var.


 


Türkiye'de nerede bulabiliriz?

Gültaş Gallery'nin  İstanbul'daki merkezinde Bardelli Seramik ürünlerini bulabilirmişiz ;)


Cole & Son

1875 yılından beri duvar kağıdı üreticisi olan bu firma Fornasetti tasarımlarını kağıt üzerinde bizlere sunuyor.

Duvar kağıtlarının hepsi birbirinden güzel ve hepsi bulunduğu yere bir anlam katacaktır.Beni soracak olursanız ;) en çok kuş desenliyi beğendim.




Türkiye'de nerede bulabiliriz?

Cole&Son duvar kağıtlarını merkezi İzmir'de bulunan Niş duvar kağıdı'nda bulabilirsiniz.


Hiroko Hayashi

Japon moda tasarımcısı ve aksesuar üreticisi olan Hiroko,Fornasetti için sınırlı sayıda kumaş çanta(700 adet) ve deri cüzdan(1000 adet) tasarladı.



Nigel Coates

İngiliz bir mimar olan Nigel Coates,Fornasetti tasarımlarını cam bardak,vazo ve lambalarıyla buluşturuyor.





XILO 1934

İtalyan Basso Legnami gruba ait olan firma 1934 yılında kurulmuş.Ahşap denilince akla ilk gelen italyan markalarından biri.Fornasetti ile yaptığı iş birliğinden mükemmel sonuçlar ortaya çıkmış.

Bir çalışma odasının yeri bu ahşap parkelerle kaplandığında sizce de harika durmaz mı ?





Roubini Rugs

Fornasetti tasarımları bu sefer halı olarak karşımıza çıkıyor.Tabaklarda yemek yemeye kıyamıyorum diyenler bakalım üzerine basmaya kıyabilecek misiniz ?  :))

Roubini halılarının bizim 'kriz kahini' olarak adlandırdığımız Profesör Nouriel Roubini ile bir bağlantısı olup olmadığını araştırdım ve sadece şu bilgiye ulaşabildim;Nouriel Roubini İstanbul doğumlu aslen İranlı ve babası halı ticaretiyle uğraşıyor.Kesin olmamakla beraber aynı aileye mensup olabilirler :) 

Halılardan ise ;kedili olanı beğendim.Alice harikalar diyarındaki cheshire kedisini hatırlatıyor ;)






Firmanın kendi ürünleri arasında yaptırdığı mumlar da var.


Anahtar deliğinden duman çıkan model en beğendiğim.Bulabildiğim takdirde almak istediklerimin başında geliyor.




www.shopstyle.com

Labbra Candle 165 $

Alışveriş listenize eklemek istedikleriniz varsa Tık Tık :)

Güzel günler dilerim ;)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder